WAECO Slider 2

WAECO logo coloured

liikkuvan tekniikan erikoisasiantuntija

Vuonna 1974 tapahtui paljon:

WAECO image signet

Saksa voitti jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut. USA:n presidentti Richard Nixon joutui eroamaan Watergate-skandaalin vuoksi, samoin kuin Saksan liittokansleri Willy Brandt Guillaume-skandaalin vuoksi muutamaa viikkoa aikaisemmin. ABBA teki musiikkihistoriaa ikivihreällä Waterloo-kappaleellaan, Turkki valtasi Kyproksen pohjoisosan, HP julkaisi maailman ensimmäisen ohjelmoitavan taskulaskimen, ja Saksa perusti kansallisen liikennerikkomusrekisterin.

Kaiken tämän lisäksi, lähes huomaamatta, käynnistyi tekninen vallankumous, joka johti lukemattomiin uusiin mahdollisuuksiin liikkuvan teknologian saralla.

Huvijahdeissa ja veneissä oli 1970-luvun alkupuolella käytännöllisesti katsoen mahdotonta pitää ruokaa tai juomaa pitkään tuoreena. Kaksi veljestä, Theodor ja Peter Wähning, saivat nerokkaan idean. He kehittivät ensimmäisen akkutoimisen jääkaapin – ja samalla syntyi WAECO.

WAECOn historia

WAECO image

Yrityksen kaksi perustajaa ratkaisivat liikkuvan jäähdytyksen ongelmat suunnittelemalla akkuvirralla toimivan jääkaapin, jossa oli kompressorin käyttämä hermeettinen kylmäainekierto. Tämä oli aikanaan sensaatio. Nykyään tämän keksinnön hyötyjä pidetään mobiilissa teknologiassa itsestään selvinä. Ensimmäinen matkajääkaappi loi pohjan tällä hetkellä maailman laajimmalle liikkuvaan yksityis- ja ammattikäyttöön tarkoitettujen kylmälaitteiden valikoimalle.

WAECO on näyttänyt tietä tällä teollisuudenalalla jo 40 vuotta, asettaen uusia mittapuita laadulle ja toiminnallisuudelle kerta toisensa jälkeen. Todisteena tästä on monia tuotteita: designer-minijääkaapit, täydellisen nautinnon matkalla mahdollistavat viininjäähdyttimet, useilla energianlähteillä toimivat tehokkaat kylmälaukut, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: WAECOn legendaariset kompressorijääkaapit ja kylmäkoneistot. Laatu ja monipuolisuus sekä kattava huoltoverkosto ovat luoneet yhtiön loistavan maineen. Asiakaskuntaan kuuluu sekä loppukäyttäjiä että tunnettuja autojen, kuorma-autojen, matkailuautojen ja jahtien valmistajia, jotka arvostavat WAECOa kyvykkäänä kumppanina ja räätälöityjen tuotteiden ja tuotesarjojen valmistajana.

WAECO Image 2

Wähningin veljesten väsymätön omistautuminen yritykselleen auttoi sitä kasvamaan henkeäsalpaavalla vauhdilla. Uusia tuotelinjoja julkaistiin lähes joka vuosi. Theodor ja Peter Wähningnin tavoitteena oli luoda aukoton, täysin kattava tarjonta. Jatkuvasti kasvavan mobiilin kylmälaitevalikoiman lisäksi pioneeriveljekset kehittivät laajan valikoiman sähkölaitteita kallisarvoisen akkuenergian taloudelliseen käyttöön.

Toiminnan laajentaminen liikkuvista kylmälaitteista matkakeittiövarusteisiin oli looginen ratkaisu WAECOlle. Valikoimaan lisättiin liikkuvaan käyttöön suunniteltuja mikroaaltouuneja, kahvinkeittimiä ja autojen vedenkeittimiä, jotka tarjosivat matkailijoille ennenkokematonta mukavuutta matkalla.

Vuonna 1981 WAECO muodosti kumppanuussuhteen italialaisen DIAVIA-yhtiön kanssa, joka oli erikoistunut ajoneuvojen ilmastointiin – eli liikkuvaan kylmäteknologiaan. Yhteistyön seurauksena syntyi tiheä ilmastointihuollon kumppaniverkosto, joka teki WAECOsta ajoneuvojen jälkiasennettavien ilmastointilaitteiden ykkösen Euroopassa. Asiantuntemus on WAECOlle tärkeintä. Järjestämme säännöllisesti koulutuksia, joissa kumppaneillemme tarjotaan arvokasta tietotaitoa. Aukoton logistiikkajärjestelmä takaa varaosien ja käyttötarvikkeiden nopean toimituksen.

Jälkiasennettavien ilmastointilaitteiden kanssa työskentelyn aikana WAECO kehitti monia uusia tapoja lisätä moottoriajoneuvojen ystävien turvallisuutta ja mukavuutta. Näihin keksintöihin pohjaten WAECO suunnitteli laajan valikoiman ajoneuvojen lisälaitteita, jotka on helppo ja nopea asentaa itse. Kehitystyö loi myös pohjan uudelle tuoteryhmälle, jonka Euroopan markkina-alueen johtaja WAECO nyt on: yksityis- ja ammattikäyttöön tarkoitetut peruutuskamerajärjestelmät.

Maailmanlaajuinen toiminta kasvoi samaa tahtia. Nykyään WAECO tarjoaa tytäryhtiöineen asiakkailleen mukavuutta ja turvallisuutta neljällä mantereella Yhdysvalloissa, Australiassa, Lähi-idässä ja Kaukoidässä. Paikallisten edustajiensa ansiosta WAECO pystyy vastaamaan nopeasti ja yksilöllisesti asiakkaidensa tarpeisiin – kaikkialla maailmassa.

WAECO Emsdetten

WAECO Emsdetten

Tähänkin päivään saakka, 40 vuotta perustamisensa jälkeen, yritys on säilyttänyt tienraivaajan asenteensa. Väsymättöminä täydellisyyden tavoittelijoina WAECOn insinöörit käyttävät nykyaikaisia tutkimusmenetelmiä olemassa olevan tuotevalikoiman optimoimiseen sekä täysin uusien tuotteiden kehittämiseen.

1. maaliskuuta 2007 lähtien WAECOlla on ollut uusi omistusrakenne. Tuona päivänä Ruth, Peter ja Theodor Wähning myivät kaikki yhtiön osakkeet Dometic Deutschland GmbH:lle. ”Fuusion pääajatuksena on jatkaa kasvua ja luoda maailmanlaajuisesti toimiva yhden toimittajan mallin mukainen liikeyritys, joka valmistaa mukavuusvarusteita vapaa-ajan markkinoille, kaikenlaisiin ajoneuvoihin, veneet mukaan lukien”, kommentoi Joachim Kinscher, Dometic WAECO International GmbH:n ja EMEA-alueen (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka) toimitusjohtaja. ”Yritysten markkina-alueet, tuotteet ja avainalueet täydentävät toisiaan täydellisesti. Sukupolvenvaihdos ja johtajuuden siirto, tunnetusti kriittiset vaiheet perheyrityksissä, on nyt suoritettu. WAECO voi jatkaa täyttä vauhtia kohti tulevaisuutta.”

Dometic on pitkään ollut johtava, kansainvälinen absorptiojääkaappien, ikkunoiden, ovien sekä keittiö-, saniteetti- ja mukavuusvarusteiden valmistaja veneisiin ja vapaa-ajan ajoneuvoihin. Sen asiakaskuntaan kuuluu matkailu-, retkeily- ja pakettiautojen sekä huviveneiden valmistajia. Se valmistaa myös erikoiskylmälaitteita sekä muita tuotteita mm. terveydenhoito- ja majoitusalalle.

Dometic perustettiin vuonna 2001 entisen Electrolux Leisure Appliancen pohjalta. Dometic Group myy tuotteitaan yli 100 maassa.

WAECO-tuoteuutuuksia

WAECO-uutiset

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut Dometic WAECOn tuotteista, mutta sinulla on vielä jotakin kysyttävää? Tai kenties tarvitset neuvoja tai ohjeita juuri ostamaasi tuotteeseen liittyen? Ota yhteyttä! Tavoitteenamme on tarjota mukavuutta liikkuville ihmisille – ja ensimmäinen askel onkin Dometic WAECO -tuotteen hankinta.

Asiakaspalvelu

Puhelin: 020 741 3220
Faksi: 09-759 3700
Sähköposti: info@dometic.fi